Αποχωρούν από την Εθνική Νικοπολίδης και Άντζας
"Αντίο" στην Εθνική θα πουν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της στο Euro 2008, οι Αντώνης Νικοπολίδης και Παρασκευάς Άντζας. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δήλωσε ότι θα υπερασπίσει για τελευταία φορά την εστία της Ελλάδας στο παιχνίδι με την Ισπανία, αφού πιστεύει ότι ο "κύκλος" του έκλεισε.
"Ο κύκλος μου έκλεισε. Αισθάνομαι γεμάτος. Ο χρόνος είναι ανίκητος. Η απόφασή μου δεν έχει καμία σχέση με το αποτέλεσμα. Νιώθω πολύ καλά, αισθάνομαι ηρεμία. Δεν πρέπει να συνδεθεί η απόφασή μου αυτή με απόφαση άλλων παικτών. Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να έχουν άγχος και να νιώθουν βάρος από τη δική μας επιτυχία το 2004, αλλά να έχουν μαζί τους την αγάπη του κόσμου", ήταν τα λόγια του Έλληνα γκολκίπερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στη συνέχεια τους συμπαίκτες του, το προπονητικό τιμ και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την πολύ καλή συνεργασία τους, όλα αυτά τα χρόνια.Ο Νικοπολίδης... υπηρέτησε την Εθνική Ελλάδας για εννέα χρόνια. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1999, στο φιλικό, κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ. Από τότε μετρά 89 συμμετοχές, με μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2004 στην Πορτογαλία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τουρνουά της Πορτογαλίας ανακηρύχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας.
Εκτός όμως από το Νικοπολίδη και ο Παρασκευάς Άντζας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Εθνική. Οι λόγοι είναι οι ίδιοι με του Νικοπολίδη, καθώς και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έφτασε αισίως τα 32 του χρόνια και αυτό σημαίνει ότι στο Μουντιάλ του 2010 (αν η Ελλάδα προκριθεί), θα είναι 34 και δε θα μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο "Βούλης" ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του όλο το επιτελείο και κυρίως τον Ότο Ρεχάγκελ, για τον οποίο τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση. Ο Άντζας αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική στις 5 Φεβρουαρίου του 1999, στο φιλικό κόντρα στο Βέλγιο. Συνολικά έχει αγωνιστεί 25 φορές με τη γαλανόλευκη φανέλα.
ζουγκλα.γρ